Rekommendera sidan på Facebbok

Om skjutdörrar

skjutdörrar monterade i ett hus

skjutdörrar närbild

Bilden visar skjutdörrar 2-delade i materialet trä. Här har man valt att köpa två separata skjutdörrar och spegelvända dessa för att den bärande mittdelen ska stödja huskroppen. Detta ser man även på triangelfönstret högst upp. En snygg och praktiskt lösning.

hs 78 profilsystem för skjutdörrar

För dig som verkligen älskar inredning och design, för dig som prioriterar exklusivitet och att vara unik – då kan ett par riktigt snygga skjutdörrar sätta pricken över i:et. Vårt hem består utav många delar, och ifall man bor i en villa eller i ett hus är det vanligt att delarna är separerade med dörrar. Även fast det såklart kan ha sina fördelar så tenderar det att ge ett något instängt och trångt intryck. För dig som söker efter en alternativ väg att gå, ja då kan skjutdörrar vara ett alternativ att spana in.

Under de senaste åren så har vi sett snygga, stilrena och moderna skjutdörrar pryda fler och fler hem i inredningsreportage och i TV. Såväl kändisar som vanliga människor med ett intresse för design väljer idag att skaffa det, och efterfrågan är högre än någonsin. Ett par skjutdörrar kan lika väl användas för att skapa ett mer modernt intryck som det kan användas för att ge mer luft och yta i hemmet. Dessutom kan skjutdörrar med lätthet placeras till exempelvis verandan, balkongen eller baksidan – vilket bidrar till luftkonditionering under sommartid. Med rejäl tätning och isolering så fungerar det även lika bra vintertid, och man kan njuta av ett öppet vinterlandskap utanför dörrarnas transparenta glas. Oavsett om det är till ett uterum, vinterträdgård eller inomhus så är helt enkelt skjutdörrar det mest ekonomiska och snygga valet för att radikalt höja intrycket i hemmet.

Skjutdörrar förekommer i många olika tillverkningsmaterial, och du kan hitta skjutdörrar hos många olika leverantörer. Det finns skjutdörrar för den med lite stramare budget, och det finns skjutdörrar för den som verkligen söker exklusivitet och en unik touch. Moderna skjutdörrar är lättmanövrerade och stabila till följd av glidsystem, och många modeller är vinterisolerade för åretruntbruk. Vanligt förekommande tillverkningsmaterial för skjutdörrar är bland annat trä, aluminium, eller pvc. Vilket material man bör välja är lite svårt att svara på, då det bland annat har med budget och behov att göra. Om man letar efter ett billigt, miljövänligt och samtidigt hållbart material kan PVC vara ett alternativ. Medan om du däremot eftersträvar mer exklusiva och handgjorda skjutdörrar med en hög kvalité kan trä lämpa sig lite bättre. Enklast är helt enkelt om man hör efter själv hos olika leverantörer och tillverkare, då kan man samtidigt passa på att ställa eventuella frågor man kan tänkas ha.

Skjutdörrar av trä

skjutdörrar interjör

Får jag lov att prata gott om en viss typ av skjutdörrs system som heter HS-78. Det är ett profilsystem som lämpar sig för skjutdörrar gjorda helt i trä. Det är vacker och mycket behändig profilsystem i skjutdörrar. Nedan ser du tvärsnitt på öppningskombinationer för skjutdörrssystemet HS 78.

hs 78 portal skjutdörrar

Ladda ner skisser och tekniska ritningar på Hs 78 skjutdörr

Skjutdörrar kan alltså lika gärna användas i sommarstugan som det kan göra i villan, och kan enkelt fästas direkt i fasaden. Med tanke på Sveriges kalla klimat så slipper man oroa sig för att det ska bli kallt under vintertid, de allra flesta skjutdörrar är som tidigare nämnt vinterisolerade. Så för dig som söker ett lite luftigare och friare designval, för dig som söker något som är lika tidlöst som det är klassiskt. Kolla närmare på skjutdörrar. En snygg skjutdörr kan göra otroligt stor skillnad i hemmet och atmosfären. Samtidigt som det är vackert är det också väldigt praktiskt, med ljud och värme-isolering, ökat ljusinsläpp m.m. Så gör likt hundratals andra villaägare, dra nytta av skjutdörrar.